2019-10-14 10:39:46• hírek • Bajnai Botond

Közel 200-an vettek részt a 13. Autómentes Napon

Fotók: Facebook - Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti
Fotók: Facebook - Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti

Kicsik és nagyon kerékpárral indultak szombat reggel Szatmárnémetiből Egri felé, közel 200-an gyűltek össze az idei Autómentes Napon.

 

Immár 13. alkalommal rendezte meg az Erdélyi Kárpát Egyesület szatmárnémeti szervezete a Fernando Outdoor Sports – Loui's Bike kerékpárszaküzlettel, a ProRacers SK-val, valamint Egri község Polgármesteri Hivatallal karöltve az Autómentes Nap a Túr Menti Védett Területeken nevet viselő rendezvény.

 

Az érdeklődők a terv szerint szombat reggel Szatmárnémetiből kerékpárra ülve indultak el Egribe, mintegy 150-en, út közben pedig többen a csapathoz verődtek, így egy közel 200 fős szervezett kerékpáros csoport érkezett meg a községi sportpályára.

 

 

A szervezők jól felkészülten várták az érkezőket, így némi pihenő után mindenki kereshetett számára szimpatikus elfoglaltságot. Lehetőség volt megtekinteni az EKE védett területekről szóló mobilkiállítását, a gyerekek kipróbálhatták magukat a számukra előkészített kerékpáros akadálypályán, melynek akkora volt a sikere, hogy miután a kicsik körbekerekeztek rajta, a felnőttek közül nagyon sokan szintén teljesítették az pályát.

 

Közben a gyermekek számára további környezeti-nevelési foglalkozásokkal készültek a szervezők, de talpalatnyi természet címmel kirándulást is szerveztek számukra a közeli erdőben.

 

 

Ugyanakkor voltak kvízjátékok, és megannyi szórakoztató elfoglaltság, amely garantált jó hangulatot teremtett az egész rendezvény idejére.

 

A résztvevők természetesen étellel is el voltak látva, a szervezők finom bográcsgulyással készültek a kicsik és nagyok számára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: